PBJ | Navis spisebord - 92x86x75 - Flere varianter

Fra 8.699,25 kr 11.599,00 kr
Bestillingsvare
SKU
726092

PBJ | Navis spisebord - 92x86x75 - Flere varianter

Det flotte bådformede PBJ Navis spisebord i 92x85x75cm er det perfekte bord til dig, der har begrænset med plads, men ikke ønsker at gå på kompromis med hverken designet eller kvaliteten af dit næste spisebord. Bordet kommer med massive trækanter og massive træben.

Med integrerede tillægsplader (hollandsk udtræk) under bordpladen i hver af enderne, sørger du nemt for 2 yderligere pladser til dine gæster. 

Bordet kan vælge i 5 forskellige slags træ/behandlinger og kan købes med bordplade i finer, laminat eller fenix-nanolaminat.

Specifikationer

Specifikationer

Mere information
Varenummer 726092
Type af tillægsplade Endeplader
Tillægsplader inkluderet Medfølger
Siddepladser ved bord 4-6
Magasin Ja
Udtrækstype Hollandsk udtræk
Type Spisebord
Producent PBJ Designhouse
Længde/bredde 92,00 CM
Højde 85,00 CM
Dybde/Bredde 75,00 CM
Vedligeholdelse

Pleje af Træ

Massiv- og fineret træ
Massivt træ har i hundredevis af år været det mest populære materiale til fremstilling af boligmøbler. Det er både let tilgængeligt og kan forarbejdes på mange forskellige måder. Træ er et naturprodukt og der findes således ikke to ens stykker træ. Hvert stykke træ har sine egne unikke kendetegn i form af knaster, farvevariationer og åretegninger. Møbler af massiv træ bør ikke opbevares i fugtige- og/eller uopvarmede rum, da det er et levende materiale.

Pleje af massiv og fineret træ:
Massiv træ bør plejes med en blød, hårdt opvredet klud efterfulgt af aftørring med en tør klud. Rengøringsmidler må ikke anvendes. Spildte væsker skal fjernes straks, da overfladen er åben i sin struktur. Man kan tilføje et anerkendt træplejeprodukt, hvis overfladen mister sin glød. Her skal man være opmærksom på, hvilken behandling ens overflade har fået til start. De mest almindelig overflade behandlinger er sæbebehandlet, hvidolieret, olieret eller en valnød.

Pleje af laminat/linoleum/nano

Laminat
En laminat overflade, også kaldet højtrykslaminat og HPL, består af harpiks-imprægneret papir, som presses sammen til en solid plade gennem højt tryk. Dette er en slidstærk overflade, der er modstandsdygtig overfor ridser samtidig med den kan fås i alverdens farver. OBS: ej at forveksle med nano laminat, der er en videreudvikling af den klassiske HPL ved brug af nanoteknologi.

Pleje af laminat:
Det anbefales dagligt at rense overfladen med en hårdt opvredet klud med aftørring af en tør klud efter. Tilføj eventuelt et par dråber sulfo. Slibende materialer må ikke anvendes, da det kan medføre ridser i overfladen. Man kan ligeledes pleje overfladen med laminatrens, der skal sprøjtes i et tyndt lag på hele overfladen, hvorefter det skal vaskes- og tørres med klud efter 2-3 minutter.


Nano laminat
Nano laminat er en videreudvikling af den klassiske højtrykslaminat (HPL). HPL består af harpiks-imprægneret papir, som presses sammen til en solid plade gennem højt tryk. Det samme er tilfældet med nano laminat, men her tilføjes nanoteknologi for at skabe en akrylharpiks, der er fæstnet og hærdet i en elektronisk proces. Dette resulterer i en stærk og glat overflade med et lækkert soft touch. Kan findes i mange forskellige farvevarianter.

Pleje af Nano laminat
Det anbefales at anvende en microfiber klud til den daglige rengøring, eventuelt opvredet med sulfo eller lignende. Alternativt kan en melaninsvamp også anvendes. Skal der mere til kan man også prøve med noget acetone. Ridser kan behandles ved at pålægge et fugtet stykke køkkenrulle på det beskadigede område efterfulgt af dampning med strygejern i max 10 sekunder.

Linoleum
Linoleum er en overflade der fremstilles af rene naturmateriale. Disse er alle almindeligt forekommende og kan regenereres på kort tid. Består bl.a. af harpiks, hør, træmel og linolie. Den har et robust udtryk, men giver alligevel efter ved berøring. Desuden sætter fingeraftryk sig ikke på den slidstærke overflade.

Pleje af linoleum:
Det anbefales at pleje sin linoleumsoverflade regelmæssigt for at bevare dets naturlige egenskaber. Daglig rengøring med fugtig klud tilsat et neutralt rengøringsmiddel. Ved mere betydelige urene områder kan man eksempelvis anvende linoleumssæbe, der både er med til at rense og beskytte overfladen.

100% Kærlighed til møblet
Prisgaranti
Gratis fragt v. 499,-
Reel rådgivning

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på ofte stillede spørsgsmål her. Sidder du tilbage med yderligere spørgsmål, skal du endelig ikke tøve med at tage kontakt.

Få hjælp her

Vi sidder klar både på telefon, email og chatten, når du har brug for det.

Hvilke træsorter/materialer kan man vælge imellem?

Der findes mange forskellige overfladetyper til spiseborde fra PBJ. Herunder er en liste af dem, som udbydes:

Massiv træ:
En bordplade bestående udelukkende af samme stykke træ. Her findes forskellige varianter som eksempelvis eg.

Laminat:
Består af mange stykker papir og harpiks, der bliver varmebehandlet og presset hårdt sammen. Cirka 2/3 er papir, mens 1/3 er harpiks. Laminat kan laves i alverdens farver.

Linoleum:
Består 100% af naturmaterialer. Herunder primært træmel, harpiks, naturligt farvepigment og linolie. En bordplade i lionelium har tre lag: linoleumsgranulat, filtpap og en lak. Da det er et naturprodukt, fås linoleum kun i begrænsede farvevarianter.

Finér:
En finér bordplade er massivt træ, der er skåret milimeter tyndt. Dette limes på en plade, eksempelvis en spånplade, og tilført en form for lak. PBJ har finérborde i forskellige trætyper, herunder både valnød, sort eg og hvidpigmenteret eg.

Nano laminat (Fenix):
Det er en form for laminat, hvor der bliver tilføjet nano partikler, der giver flere egenskaber end den klassiske højtrykslaminat. Den får en mat, silkeagtig overflade, og er endnu mere modstandsdygtig overfor pletter og ridser. Samtidigt også lettere at behandle, eksempelvis med svamp og strygejern.

Hvordan er prisen på de forskellige materialer?

Typisk kan man dog indelle overfladernes priser i følgende rækkefølge: (fra billigste til dyreste materiale)

Finér

Laminat

Linoleum

Nano laminat/Fenix

Massiv

Kan man få et PBJ-spisebord med udtræk? Hvilke former for udtræk?

Alle PBJ-spisborde i sortimentet er med en form for udtræk. Der er forskellige typer af udtræk at vælge imellem, som kan ses herunder med en kort beskrivelse:

Skinneudtræk:
Her er der lagt skinner under pladen i midten af bordet, der kan åbnes op ved udtræk. Tillægspladerne lægges og låses så fast til skinnerne. De runde Aeris-spiseborde fås med denne form for udtræk.

Butterfly-udtræk:
Her er tillægspladerne monteret på skinner under midten af bordpladen. Kan foldes ud efter bordet er udtrukket. PBJ's serie af Bow- og Sesame-spiseborde fås med denne form for udtræk.

Stokke udtræk:
Her sidder der to "stokke" for hver bordende, der kan trækkes ud til montering af tillægsplade. De lange, rektangulære Aeris-spiseborde samt det prisvindende Fusion-spisebord fås med denne form for udtræk.

Hollandsk udtræk:
Her er tillægspladerne monteret under bordpladen i hver bordende. Disse kan trækkes ud til forlængelse af bordet. Et eksempel på denne udtræksform er PBJ's Curve-spiseborde.

Synkront udtræk:
Bordet åbnes i midten, hvor udtrækket er synkront i begge ender. Tillægspladerne er her under bordet, enten i et magasin eller som butterfly-udtræk. Bow- og Sesame-spiseborde er eksempler på denne udtræksform.

Skal tillægsplader tilkøbes?
Som udgangspunkt skal der tilkøbes tillægsplader til alle PBJ-spiseborde med untagelse af dem, der har butterfly-udtræk.
Hvilken form skal mit nye PBJ-spisebord have?

PBJ Designhouse har et bredt udvalg af både rektangulære, kvadratiske, ovale og runde spiseborde. Der er en form til enhver smag.

Kvadratiske borde er oftest relativt små, så oplagt til den enlige eller til par.

De rektangulære er dem de har flest af, og fås i mange forskellige størrelser. Oplagt til store rum, hvor der er plads til et langt bord.

Runde og ovale spiseborde passer som regel i både små og store rum. Et rundt bord giver ofte en anden stemning, da man sidder lidt tættere, og giver bedre mulighed for at deltage i samtaler på tværs af bordet.

I sidste ende er det dog en personlig vurdering, så tjek sortimentet ud her på webshoppen.

Hvor lang er levetiden typisk for et PBJ-spisebord?

Levetiden anses for at være lang for de fleste PBJ-spiseborde. Med den rette behandling kan de nærmest holde evigt.

Afhænger dog af, hvilket materiale bordet er i, da visse overflader både holder bedre og er nemmere at vedligeholde. En finér eller massiv bordplade er i større risiko for permanente ridser og mærker, men hvis de er sæbe- eller oliebehandlet kan man fjerne nogle af skræmmerne.
Linoleum og nanolaminat er lettere at pleje, og kan dermed holde endnu længere med den rette pleje.

Du kan finde informationer omkring vedligeholdelse her. 

Hvor meget koster et spisebord fra PBJ?

Priserne afhænger ofte af, hvilken model eller serie samt størrelse, der er tale om.

Det billigste PBJ-spisebord hos Djurs Møbler er det mindste bord fra Curve-serien, der står til 8149 kr. i vejledende udsalgspris.
Det dyreste er det største Fusion-spisebord i massiv træ, der står til 18.900 kr. i vejledende udsalgspris. Langt størstedelen af sortimentet koster cirka 13.000 kr. (+- et par tusinde)

Tjek sortimentet her på webshoppen.

Hvor stort skal spisebordet være til 4, 6, 8, 10 og 12 personer?

Det afhænger selvfølgelig af, hvor tæt man gerne vil sidde. En tommelfingerregel er dog, at 65 cm. er hvad der kræves pr. person for en optimal spiseoplevelse. Ved større fester og selskaber kan man nøjes med 55-60 cm. pr. person.

Nedenfor er en guide, der tager udgangspunkt i rektangulære spiseborde:

4 personer:
130 cm langt (plads til 6 hvis man tager bordenderne i brug)

6 personer:
195 cm langt (plads til 8 hvis man tager bordenderne i brug)

8 personer:
260 cm langt (plads til 10 hvis man tager bordenderne i brug)

10 personer:
325 cm langt (plads til 12 hvis man tager bordenderne i brug)

12 personer:
390 cm langt (plads til 14 hvis man tager bordenderne i brug)


Tjek sortimentet af forskellige størrelser af PBJ-spiseborde her på webshoppen.

Senest viste